Hollands Glorie II

De schijnwerpers op Nederlands talent in PLAY room

Vrijdag 28 februari t/m zondag 22 maart

Voor Hollands Glorie II heeft de cultuur hotspot van Zaandam een selectie gemaakt van kunstenaars, die we in de gaten moeten houden dit nieuwe decennium. Zowel jonge kunstenaars die op het punt van doorbreken staan, als bekende namen zetten ‘Hollands Glorie, het karakter van Nederland’ in de PLAY room schijnwerpers.

Over Hollands Glorie II

In navolging op het succes van Hollands Glorie I, dat in het teken stond van het liberale klimaat in Nederland, staat nu ‘het karakter van Nederland’ centraal. Vanuit de inspiratie die de kunstenaars halen uit materiaal zoals leer, ijzer, textiel en karton, ontstaat een vernieuwend Nederlands karakter. Peter Klashorst en Jasmine de Vries zijn in maart opnieuw te bewonderen in Zaandam. Michael Aiello en Henrique van Putten zijn twee kunstenaars die voor het eerst hun werk in PLAY room tonen. Michael Aiello was vorig jaar
te bewonderen in het Singer Museum Laren. Tijdens Hollands Glorie II toont hij zijn recente werken met
puur pigment.

Open:

vr. t/m zo. 13 tot 18 u.
of op afspraak: +31 6 208 97 951Let op! Van 23 maart t/m 16 april is de galerie alleen open op afspraak.

Opening ‘Hollands Glorie II’ is op vrijdag 28 februari, 18 – 21u. Curator Jeroen van Paassen neemt je mee in de expositie ’het karakter van Nederland’ onder het genot van een hapje en drankje.

Adres: Westzijde 99 1506 GA Zaandam

voor meer info: www.playroom-zaandam.nl