Geweest

Binnenste buiten, Ruimte van Rolf, Gouda

Geweest

Binnenste buiten, Ruimte van Rolf, Gouda

‘Binnenste Buiten’

In de maand oktober zal ik regelmatig aan het werk zijn in ‘de Ruimte van Rolf’, Lage Gouwe 248 te Gouda. Ik zal in deze Ruimte 4 weken gaan werken aan het project ‘binnenste buiten’:

“Henrique van Putten neemt in de Ruimte van Rolf haar beeldend werk van het afgelopen decennium kritisch onder de loep, experimenteert ermee en reflecteert erop. Hiermee verwacht zij een nieuwe kijk te krijgen op haar beeldend werk, de ideeënwereld waaruit zij put en wat zij met haar kunstenaarschap wil.”

Op 29 oktober (van 13-18 uur) en 30 oktober (van 15-18 uur) zal de Ruimte open zijn voor publiek. Tevens is op 30 oktober om 15 uur de feestelijke opening van dit project! Van harte welkom!

Voor meer info: www.deruimtevanrolf.nlhenrique-van-putten-foto-voor-poster

De ruimte van Rolf is een eigenzinnige plek aan de Lage Gouwe in Gouda waar kunstenaars regelmatig de kans krijgen zich te profileren.

De ruimte is ontstaan omdat Rolf van der Mije zich graag de weg laat wijzen door kunstenaars en hun werk. Moderne kunst als richtingaanwijzer, omdat het werk en de vragen die kunstwerken oproepen bijdragen aan de zingeving van zijn eigen ‘long and winding road’. Om de bezoeker in de eerste plaats en daarnaast Rolf zelf te verrassen met trage vragen en misschien zelfs met een handleiding om deze vragen om te zetten in een routeboek voor een ieders eigen leven.

Hierdoor kan De ruimte van Rolf zich ontwikkelen tot een spraakmakende ervaring. Een ruimte waar kunstenaars zich vrij voelen om een zinvolle bijdrage te leveren, zonder commerciële druk, in deze kortdurende etalage voor onbegrensde creativiteit. Rolf laat zich hierbij graag uitdagen over de mogelijkheden die de ruimte de kunstenaar biedt.

Rolf is ook een goed gastheer en laat u als kunstliefhebber graag genieten van de geboden ervaring. Voorlopig alleen op uitnodiging, omdat De ruimte van Rolf slechts een beperkt aantal bezoekers kan en wil herbergen.

Het is de grote wens van Rolf dat deze ruimte zich ontwikkelt tot een panoramaplek voor kunstliefhebbers. Een plek waar je kunt genieten van kunst in een prikkelende omgeving. Om daar, als bij een bergwandeling, even het uitzicht in je op te nemen en een moment stil te staan bij je eigen trage vragen.