Over beeldend kunstenaar Henrique van Putten

Henrique van Putten (1977, Nijkerkerveen) woont en werkt in Gouda (NL). Ze heeft beeldhouwen gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Contantijn Huygens’ te Kampen en is afgestudeerd in 1999. 

“Ik maak beelden van gemengde materialen, altijd met textiel als basis, en tekeningen met aquarel. Kenmerkend voor mijn werk is het verhalende en associatieve karakter en de opbouw uit figuratieve kleurrijke beeldelementen. Dierfiguren staan hierin centraal.

Mijn inspiratie haal ik uit mijn geloof in God, het leven om me heen en hoe ik als mens daarmee probeer om te gaan. In mijn poging me tot God en de mensen te verhouden staat het menselijk tekort, ‘La condition humaine’, centraal: de mens als een beperkt wezen.

De onderwerpen die ik aansnijd in mijn werk gaan dan ook over angst voor elkaar, de onmogelijkheid samen te zijn, de dood, eenzaamheid, met als gevolg machteloosheid. Hierdoor ontstaat er ambivalentie. De gelijktijdigheid van hoop en het onvermijdelijk falen.

In het maken van de werken vertaal ik deze ideeën naar de buitenwereld toe door middel van dieren of fantasiecreaties die uitdrukking geven aan menselijke driften of hebbelijkheden. Het gebruik van deze dieren of fabelwezens geeft de oorspronkelijke zedenles iets vertederends en dragelijks.”

Sinds kort ben ik aangesloten bij galerie ArtInfected van Marjan Jaspers. De galerie vertegenwoordigt een aantal bijzondere vrouwelijke beeldend kunstenaars. Voor meer info: www.artinfected.eu

Exposities

Regelmatig exposeer ik mijn werk op mooie plekken. Op dit moment is mijn solo-expositie ‘Het blinde vertrouwen’ tm 22 oktober te zien in Het Natuurhistorisch Museum te Rotterdam.

Kunstcollectief Art Nomaden

“…ART ON THE LOOSE…”

Opleiding

1994-2000 Christelijke Hogeschool voor de kunsten ‘Constantijn Huygens’, beeldhouwen  en 1e graads lerarenopleiding handvaardigheid

Beurzen

2015 Positions Art Fair Berlin: Galerie Bart

Prijzen en stipendia

Publicaties e.d.