Portfolio

Al een tijdje ben ik bezig met thema’s zoals: ‘Fighting Voices’ & ‘We blindly trust what we know’. De thematiek die ik daarin verwerk gaat over de vele tegenstrijdige stemmen die we als een ‘stille kracht’ ervaren in de wereld en onszelf. Een macht die ons stilletjes verwijderd van wat echt waardevol is. Onrustig en bang maakt, verwart en vecht om het gelijk. Want wat is nog waar? En wat doet deze twijfel met mij, met ons, deze wereld? Waar halen we onze zekerheden vandaan, onze eigenwaarde als we steeds overmand worden door teleurstelling, angst en bedrog?

In mijn beeldend werk vertaal ik deze bevindingen naar hedendaagse fabels. Mijn dieren en fantasiecreaties geven uitdrukking aan deze menselijke gevoelens en geven de harde realiteit iets vertederends. De boodschap kan op deze manier heel dichtbij komen. Maar, het laat ook de mens zichzelf in een spiegel kijken. Deze spiegel zou dan kunnen werken als loutering en uiteindelijk als troost. 

Mijn dieren en fantasiecreaties drukken menselijke gevoelens uit en geven de soms harde werkelijkheid iets zachts en vertederends.